ПАНЧЕВАЧКА АВАНТУРА

 

У намери да туристичку понуду Панчева обогатимо атрактивним садржајима а имајући у виду одличне терене у непосредној близини града, развили смо концепт Панчевачка авантура. Резрвати природе Ивановачка ада, Поњавица и Делиблатска пешчара одвано су познати и представљају одличне терене за све активности везане за природу. Међутим, на пар минута хода од центра града реке Тамиш и Дунав, острво Бела Стена, Градска шума и паркови Народна башта и Барутана откривају један нови свет, до сада доступан само истинским заљубљеницима у истраживање и авантуру. Решени смо да Вам овај свет приближимо.

ДОБРОДОШЛИ У ПАНЧЕВАЧКУ АВАНТУРУ!

Парк Барутана – предвиђен је за екстремне спортове и на површини од 3 хектара налази се највећи скејт и бициклистички терен у Србији, као и једина вештачка стена од бетона, висине 11 метара, уједно и најбоља у земљи.

Са собом понесите позитивну енергију, добру вољу и авантуристички дух, незаобилазни фотоапарат да причу забележите и пренесете даље, и спремите се авантура почиње.

Спортско пењање, бициклизам, пешачење, оријентиринг, посматрање птица,  риболов, вожња кануом и кајаком, пливање, летење моторним змајем, стреличарство, стрељаштво, пешачење и јахање, спуштање низ котурачу или само чисто одмарање уз цвркут птица у крошњи столетних храстова, ваш је избор. За шта год да се одлучите нећете погрешити, јер ваша авантура је тек почела, препустите јој се и уживајте.

Са намером да авантуристичку причу града прикажемо на једном месту покренули смо Панчевачки дан авантуре, први пут октобра ове године, и очекујемо да постане традиционална. Посебну атракцију тог дана приредиле су чланице удружења Панонке које су стабло храста обукли у џемпер и припремили га за наступајућу зиму. Ново место за фотографисање је створено.

Панчевачку авантуру чине:

Спортско пењање
Скејт и бициклизам
Летење моторним змајем
Вожња кануом по Тамишу и Дунаву
Стреличарство
Јахање
Стрељаштво
Пешачење по природним резерватима
Посматрање птица