У оквиру програма „Београдског манифеста“, у суботу, 23. маја у 12 часова, на нашем штанду, представљена је нова туристичка рута – „Вајфертова рута“, која на најбољи начин илуструје живот и дело Ђорђа Вајферта у Панчеву. За ту прилику помовисали смо посебне мапе „Вајфертова рута“ које садрже све релевантне информације о местима: Вајфертова родна кућа, Стара панчевачка пивара, Славина, црква Свете Ане и породична гробница Вајфертових. Том приликом наш штанд су посетиле Јелена Батинић, чланица Градског већа задужена за привреду, приватно предузетништво и инвестиције, као и Биљана Бобић Субин, менаџерка за корпоративне односе компаније Heineken Србија.

 

Бранислав Ровчанин, директор Туристичке организације Панчева истакао је значај промоције „Вајфертове руте“ и упознававања Панчеваца и туриста који долазе у Панчево са заоставштином коју је Ђорђе Вајферт оставио млађим генерацијама: „Посебно сам поносан што ће прва организована рута са туристичким водичем, 5. јуна, повести ученике панчевачке Гимназије стопама Ђорђа Вајферта“.

 

 

Испред покровитеља, града Панчева, присутнима се обратила Јелена Батинић, чланица Градског већа задужена за привреду, приватно предузетништво и инвестиције: „Град Панчево улаже у очување традиције, али подржава и нове, инвентивне пројекте и идеје. „Дани Вајферта“ је управо таква манифестација, која ја најбољи начин промовише Панчево као културни, туристички и привредни потенцијал. На нама је да то поздравимо и подржимо.“

 

„Изузетно нам је задовољство и велика част да подржимо манифестацију која слави име чувенг Ђорђа Вајферта. Компанија Heineken Србија, ове године са поносом је представила Вајферт пиво. Вајферт пиво поносно промовише вредности којима се Ђорђе Вајферт водио читавог живота – страст и посвећеност врхунском квалитету. То је оно што га чини посебним, и управо зог тога је Вајферт пиво са карактером, направљено од правих избора. Уживајте одговорно у Данима Вајферта, уз Вајферт пиво!“, рекла је Биљана Бобић Субин, менаџерка за корпоративне односе компаније Heineken Србија.

 


Организатор манифестације је Туристичка организација Панчева, уз покровитељство града Панчева и подршку „Вајферт пива“ (HEINEKENСрбија).
Генерални медијски покровитељ је Агенција Танјуг, а медијски партнери су: РТВ Панчево, Недељник „Панчевац“, 013Info, РТС дописништво Панчево, РТ Војводина дописништво Панчево, Војвођански магазин, Turizam In, Remix Press, Atastars, LookerWeekly, Мрежа креативних људи, Башта Балкана, Радио Legend, Economy, LOBI

 

Више о Вајфертовој рути